Verdegaal Coaching en Counseling

Liever assertiever

Opkomen voor jezelf

Mijn expertise ligt op het gebied van zelfvertrouwen en assertiviteit. Bij assertiviteit gaat het om opkomen voor jezelf, nee zeggen als je nee bedoelt, grenzen stellen en je mening geven. En dit alles zonder anderen onnodig te kwetsen.

Voor velen is assertief zijn moeilijk of zelfs onmogelijk. Als jij ook bij die grote groep hoort, doe je waarschijnlijk jezelf te kort, laat je kansen schieten en ondermijn je je eigen zelfvertrouwen.

Gelukkig kun je wel assertief worden! Door je zelfvertrouwen en eigenwaarde op te krikken en te leren hoe je helder communiceert. Met inzicht, aandacht en inspanning kom je dan steeds een stap verder. En dat ervaar je als meer vrijheid in gezelschap van anderen.

 

Grenzen stellen

Je voelt het als iemand te ver gaat met een opmerking, een grapje of een gebaar. De lol is er dan voor jou vanaf. Moet je zoiets maar laten gebeuren? Nee! Voor jouw zelfvertrouwen, en soms zelfs voor je veiligheid, is het belangrijk dat je grenzen stelt, dat je het direct aangeeft als iemand bij jou over een grens gaat. Dat is dus niet kinderachtig, dat is nodig!! Hoe je dat vriendelijk doet, kan ik je leren. Maar misschien kijken we dan eerst naar je angst voor conflicten...  Want die kan je goed in de weg zitten. Grenzen stellen lijdt namelijk maar zelden tot een conflict. Niemand kan in jouw hoofd kijken. De mensen die het goed bedoelen zijn blij te horen wat jij niet leuk vindt. En de mensen die het niet goed bedoelen of die vooral aan zichzelf denken, kunnen maat beter meteen weten dat ze niet bij jou moeten zijn.

 

Persoonlijke begeleiding

Wil jij minder onzeker en (nog) assertiever worden? Heb jij een specifiek probleem, thuis of op je werk? Dan is een training Assertiviteit in de vorm van persoonlijke begeleiding iets voor jou! Bij persoonlijke begeleiding draait het alleen om jou. We kunnen direct zoeken naar oplossingen die voor jou werken en kunnen achterwege laten wat voor jou geen probleem en dus ballast is. Dat werkt heel efficient en het zorgt ervoor dat je niet meer tijd en geld kwijt bent dan nodig en dat je je niet achter anderen kunt verschuilen, zoals dat kan bij een groepstraining.

Meer info

Je kunt op elk moment beginnen, je hoeft alleen te bellen voor een afspraak. Mailen mag natuurlijk ook. Je bent welkom!