Verdegaal Coaching en Counseling

Persoonlijke effectiviteit

Meer bereiken met minder energie

Deze training heeft tot doel je persoonlijke effectiviteit te verbeteren waardoor je beter kunt functioneren, zowel privé als op je werk. Beter functioneren betekent meer bereiken met minder energie, minder stress. 

Veel aandacht wordt besteed aan het aanleren van vaardigheden, maar minstens zo belangrijk is het verwerven van inzicht in processen binnen een groep of binnen je eigen persoontje. Waarom reageren mensen zo aangevallen? Waarom zeg je niet wat je denkt? Waarom heb je het te druk? 

En natuurlijk: wat kun je er zelf aan doen?

Voor wie?

Werken aan Persoonlijke Effectiviteit is in principe geschikt voor iedereen die graag op een praktische manier leert, in een veilige omgeving.

Als je erg chaotisch met je tijd en je ruimte omgaat, kan het zinvol zijn eerst aan Timemanagement te werken. En als je het erg moeilijk vindt om voor jezelf op te komen of nee te zeggen, is het misschien een idee om te beginnen met de Assertiviteit. Dat maakt bij maatwerk niet uit,  we maken de inschatting samen.

 

Wat leer je?

  • Onafhankelijker worden
  • Rationeler leren denken
  • Effectief communiceren
  • Jezelf managen in nieuw gewoontegedrag

Na afloop van zo'n traject heb je beter leren communiceren met je omgeving, heb je verbeterde sociale en communicatieve vaardigheden, heb je je zelfvertrouwen verhoogd, je overtuigingskracht verbeterd en meer werkplezier en kun je stressvolle situaties hanteren.

Onderwerpen die aan de orde kunnen komen zijn zelfvertrouwen opbouwen, prioriteiten en doelen stellen, rationeel denken, assertiviteit, effectief communiceren, kwaliteiten en valkuilen en goede voornemens succesvol uitvoeren.